Leapşă cu decât cărţi

Pe facebook, noul trande e ‪#‎theBookListChallenge‬. Adică bloggerii cunosc termenul de leapşă, leapşă care se descurcă destul de bine pe cea mai folosită platformă de socializare. Cel puţin în România. Aşadar, despre ce este vorba aici. Un prieten virtual (şi real în cel mai fericit caz), înşiră zece cărţi pe care le-a citit şi i-au rămas în suflet. După această listă, nominalizează câţiva prieteni. Mi s-a cerut părerea de şapte persoane. Voi face un mass şi o să încerc să mut provocarea şi în blogosferă. Aşadar, cele zece cărţi care mi-au plăcut. mi-au rămas în suflet şi pe care le recomand sunt (sună a top zece… ups, am realizat că am rămas în urmă la statisticile revistei Gazeta SF – apropo, numărul din septembrie este pe taraba virtuală – ) :

1. Abecedarul – cel care era în funcţiune şi vigoare în ’89, când am început să buchisesc literele. Fără el nu aş fi ajuns aşa departe.
2. Sfârşitul copilăriei, de Arthur C. Clarke. Cartea care m-a vrăjit pentru a rămâne soldat al ficţiunii speculative (cum sună asta. Trâmbeţe mai trebuiesc).
3. Incendiu la cadastru, de Carlo Montella. Funcţionarii de stat şi relaţiile interpersonale/intersociale. Finalul este monumental.
4. Adnana, de Florentin Haidamac. Toţi avem nevoie de poveşti şi de speranţe.
5. Istoria Bucovinei, de Ion Nistor. Trebuie să ne înţelegem ograda să ieşim pe uliţă şi în piaţa urbei.
6. Noi, de Evgheni Zamyatin. Citiţi neapărat romanul… sau cover-ul, 1984 de George Orwell.
8. Saga Asiatică (Shogun, Tai-Pan, Gai-Jin, Changi şi Nobila Casă)a lui James Clavell.
9. …şi la sfârşit a mai rămas coşmarul, de Oliviu Crâznic. A readus în tema ghoticul. Mare lucru. Şi e bine scrisă. Şi autorul mi-e prieten şi-l apreciez. Datorită cărţii.
10. Înţelepciunea umorului, de Constantin Horbovanu. Umorul este acea calitate care ne face să continuăm…

 Acuma… Nu fac nicio nominalizare. Cei cărora le-a plăcut, pot să ia leapșa. Forța fie cu noi 🙂

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: