Debut, debuturi – part 2/n

Continuând trecerea în revistă a articolului precedent, voi face o trecere în revistă a următorilor patru debutanți a revistei Gazeta SF pe 2011.

Cătălina Fometici a debutat în numărul 10/septembrie 2011 cu povestirea Oameni fără feţe. Evoluţia ei ulterioară a fost uluitoare. A fost recompensată cu două premii pentru debut (Premiul Gazeta SF pentru Debutul Anului 2011 în  Gazeta SF şi Cea mai buna povestire a unui autor roman nepublicat in volum (include povestirile aparute pe hârtie sau în format electronic –acordat de FanSF). A continuat să publice în Gazeta SF şi în revista Suspans. Deasemenea merită menționată contribuția de traducător la povestirea Carne şi tranchilizante (alături de Oliviu Crâznic) a scriitoarei australiene Tania Walsh.

În mai puţin de un an de la debutul literar, Cătălina Fometici apare pe hârtie în antologia Dincolo de noapte. 12 feţe ale goticului (editor Oliviu Crâznic).

Alexandra Niculae debutează în numărul 11/octombrie 2011 cu povestirea Povestea pe care nu o ştie nimenio povestire interesantă care a fost primită bine. După acest debut a publicat în Suspans, Gazeta SF şi webzinul de limbă engleză Aphelion.

Ioan Claudiu TodoranDin păcate în afară de Moartea muzelor (debut în numărul 12/noembrie 2011), la categoria creație literară, povestirea rămâne singulară în peisajul spec-fi de limbă română. Dar este posibil să îmi fi scăpat mie. Totuși, pe bookblog.ropăutem găsi recenzii semnate de către Claudiu cât şi recenzii de filme în revistele Nautilus şi Galileo Online.

Ultimul debutant al Gazetei este Alex Neagu (Alexandru Neagu). Povestirea cu care şi-a făcut debutul în ficțiunea speculativă de limbă română este Spirală dublă Cu această povestire, a fost nominalizat la categoria debut a premiile RomCon 2012 – Timișoara. În prezent este redactor al portalului Resboiu. O nouă creație literară urmează să apară în Gazeta SF.

În principiu, aici se termină sumarul şi trecerea în revistă a debuturilor din Gazetă.. Nu s-a terminat. Stați aproape 😉

 

 

 

  1. multumesc pentru mentionare si pentru gazduirea debutului in gazeta sf 🙂

    o povestire fantasy mi-a aparut de curand in numarul 35 al revistei Tiuk!

    http://www.tiuk.reea.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2194

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: